winter BBQ: gezellig en verfrissend!

Je hoeft niet gebonden aan de zomer te zijn wanneer het aankomt op barbecueën. Het is namelijk zeer goed mogelijk om in de winter te barbecueën! Met wat extraatjes om het nog een stuk gezelliger te maken.

Om lekker warm te blijven tijdens te barbecueën is het niet alleen aan te raden om je goed warm aan te kleden, maar ook voor een extra hittebron te zorgen. Dit kan een heater zijn, maar een vuurkorf is natuurlijk veel gezelliger. Je kunt ook dekentjes neerleggen voor je gasten voor de frisse momenten.

Winter BBQ vlees

Een winter BBQ verschilt niet alleen in de sfeer die het met zich meebrengt, maar je kunt ook de BBQ gerechten aanpassen aan het seizoen. Uiteraard zijn de gewone barbecuegerechten als de spiesjes, karbonades en shaslicks meer dan welkom. Toch kent de winter ook seizoen eigen gerechten die ook heerlijk zijn bij de winter BBQ.
Lekkere winterspecialiteiten zijn onder andere eendenborst en hert. Deze gerechten kun je ook zeer geschikt om op de barbecue te leggen. Een erwtensoep als vooraf kan eigenlijk niet ontbreken. Maar ook soepen als pompoensoep, aardappel-preisoep of mosterdsoep zijn ook aan te raden als voorafje bij je winter BBQ.

Sfeermakers

Maak je winterbarbecue compleet met sfeervolle versieringen. Hang lichtjes op in de tuin, versier de tafel met winterdecoratie en zorg dat er een gelegenheid is om ook binnen te eten wanneer hier vraag naar is. Uiteindelijk zal je zien dat na de nodige glühwein de gasten de gezelligheid opzoeken en om de warme vuurkorf heen gaan staan.

Het hoeft natuurlijk geen volledige barbecue te zijn. Je kan ook in de winter barbecue voor enkel wat stukjes vlees of een garnalenspies de barbecue opwarmen. Op deze manier ervaar je toch nog een stukje zomer, terwijl er buiten misschien zelfs een laagje sneeuw ligt.

Dus: de gastheer of gastvrouw zorgt voor de glühwein en gezelligheid, dan zorgen wij ervoor dat er een heerlijk stukje barbecuevlees op de barbecue komt te liggen!

BEKIJK ALLE BBQ PAKKETTEN